Referenser

LEDNINGSSYSTEM FRÅN HI5 KVALITETSSÄKRAR MARTINSONS TRÄBROAR

För att kvalitetssäkra sin verksamhet behövde Martinsons Träbroar effektivt hantera sina många dokument och ärenden. Melio är ett IT-stöd för lednings­system från Hi5 och passade perfekt in i den SharePointbaserade miljö som Martinsons Träbroar redan använde.

Martinsons Träbroar ingår i Martinsonskoncernen och förvandlar norrländsk skog till högkvalitativa träbroar och limträprodukter för kunder över hela världen. Det ställer i sin tur höga krav på ett genomgående kvalitetsarbete hela vägen från råvara till färdig produkt.

Med siktet inställt på att kvalitetscertifiera verksamheten 2011 behövde Martinsons Träbroar därför en kraftfull lösning för dokument- och ärendehantering. Valet föll på Melio, en SharePoint-modul som Hi5 utvecklat sedan 2008. Systemet är lättanvänt, överskådligt och alltid nåbart eftersom det integreras med företagets internetplattform.

I nära projektsamarbete med Martinsons inledde Hi5 arbetet i februari 2011. En månad senare var systemet i drift och nödvändig personal hade utbildats.

– Vi har använt systemet i ett drygt år nu och det har fungerat klockrent. Att vi klarade kvalitetscertifieringen på första försöket är ett mycket gott betyg till lösningen, säger Maria K Burman, ansvarig för Martinsons intranät och den som skött kontakten mot Hi5.

IT-stödet Melio från Hi5 hjälper Martinsons Träbroar att enkelt få överblick och driva ett systematiskt förbättringsarbete, samt hålla ordning på samtliga dokument och ärenden i systemet. Modulen är dessutom redo att växa i takt med företaget.

Mer information