PAKETERAD LÖSNING

Hi5 Medveten & Säker

De flesta säkerhetsexperter och analytiker är överens om att utbildning av användare är en av de viktigaste komponenterna i en organisations IT-säkerhetsarbete. Med en snabb teknikutveckling och ständigt föränderliga IT-hot har det fram tills nu varit både svårt och tidskrävande att genomföra effektiva säkerhetsutbildningar för slutanvändare. Hi5 Medveten & Säker ger din organisation rätt kunskap, till rätt individ, i rätt tid.

Fördelar i korthet:

  • Ökad motståndskraft genom ökad medvetenhet
  • Förvandlar dina användare från säkerhetsrisk till säkerhetstillgång
  • Tids- och kostnadseffektiv utbildning
  • Tydliga och mätbara resultat
  • Alltid uppdaterad med de senaste kunskaperna
Image

Christer Granberg

Försäljningschef

090-250 15

0730-601215

Skicka epost

Intelligent utbildningsplattform

Hi5 Medveten & Säker är en onlinebaserad utbildningsplattform designad för att stärka slutanvändarnas säkerhetsmedvetande och minimera risken för fullbordade angrepp. Utbildningsprogrammet bygger på en holistisk inlärningsmodell och uppdateras löpande med intelligent teknologi, smarta illustrationer, expertkompetens om IT-säkerhet och modern pedagogik. Tjänsten kombinerar interaktiva utbildningar om IT-säkerhet med simulerade attacker, praktiska övningar, och dagsfärskt innehåll om de senaste hoten i ett kontinuerligt utbildningsprogram.

Enkel konfiguration

Genom en enkel konfiguration laddas systemet med kundspecifik data som automatiskt anpassar utbildningsmaterial och simuleringar till varje organisations specifika miljö. Deltagarnas respons på simuleringar och uppnådda resultat analyseras kontinuerligt för att ge varje användare ett engagerande och relevant utbildningsprogram. Organisationens resultat och framsteg visualiseras tydligt i vår intuitiva kundportal där behörig administratör kan följa utvecklingen och aktiviteter.

Organisation Screening

För att optimera inlärningen låter vi dig beskriva din organisations nyckelpersoner, IT-infrastruktur och rutiner i en “Organisation Screening” som sker i samband med aktivering av systemet. Den informationen du väljer att registrera används i den automatiska anpassningen av utbildningsmaterial och simuleringar för att så långt som möjligt efterlikna verkliga hot och utmaningar.

Grundläggande utbildningsmoduler

Våra interaktiva utbildningsmoduler omfattar allt från ransomware till räker surfning och anpassas automatiskt för verksamhetens egna miljö. Utbildningsmodulerna bygger på micro-learning-konceptet och är alltid kortfattade och relevanta. I praktiken innebär det att en användare sällan behöver avsätta mer än 5 minuter för ett enskilt inlärningsmoment. Varje interaktion med användaren baseras på tidigare aktiviteter och integreras naturligt i det vanliga arbetsflödet.

Zero-Day Utbildning

Nya hot och attacker sprids snabbt på Internet. Det som var aktuellt igår är gammalt idag. Därför uppdateras tjänsten kontinuerligt med nya Zero-Day-utbildningar och tillhörande simuleringar som baseras på dagsfärska attacker och hot. De mest akuta kunskapsluckorna prioriteras automatiskt för att alltid ge rätt information i rätt tid. Genom ett nätverk av sensorer, honeypots och mänskliga resurser monitorerar vi aktuella hot och trender så nya simuleringar och utbildningsmaterial alltid finns tillgängliga om de senaste hoten.

Simulerade attacker

Våra simulerade attacker är en viktig del av utbildningsprogrammet och bygger på tusentals aktuella hot som analyserats, bearbetats och avväpnats av våra experter. För att göra attackerna än mer realistiska anpassas simuleringarna genom att använda kundspecifik data, t.ex. namnet på verksamhetens ekonomichef eller information om vilket operativsystem som används. Biblioteket av simulerade attacker uppdateras löpande och tjänstens intelligenta algoritm prioriterar och distribuerar dem med användarspecifika scheman. Varje simulerad attack är kopplad till både en Hi5 Instant Learning och en frivillig grundläggande utbildningsmodul.

Instant Learning

För att optimera inlärningen är många träningsmoment knutna till vardagliga aktiviteter och initieras ofta genom en simulerad attack. Användare som låter sig luras av en simulerad attack får med Hi5 Instant Learning omedelbar feedback och konkreta tips om hur liknande attacker i framtiden kan undvikas. Varje Instant Learning-modul är unik och har sin utgångspunkt i den kopplade simulerade attacken, men erbjuder också en associerad grundläggande utbildningsmodul för mer information. Genom den molnbaserade plattformen kan användare när som helst, var som helst, ta del av träning och simuleringar i sin egen dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Tydliga och mätbara resultat

Hi5 Medveten & Säkers unika Awareness Level ger en tydlig bild av din organisations aktuella och historiska säkerhetsmedvetenhet. Genom en avancerad algoritm som väger samman deltagarnas respons på simulerade attacker, övningar, genomförda utbildningsmoduler, m.m. beräknas både individuell och gemensam Awareness Level inom tre områden; Malware, Fraud och Behaviour. Kundportalen ger också full insikt i alla träningsmoment, uppdateringar och nyheter för din organisation.

Läs vår kunskapsartikel om varför Hi5 Medveten & Säker är en viktig komponent i en organisations säkerhetsarbete.

Ladda ner vårt produktblad för tjänsten: