Image

PAKETERAD LÖSNING

Norrmoln® EasyCloud™

Har du inte redan städat ur ditt serverrum för att använda det till något bättre så är det hög tid nu. Med Norrmoln EasyCloud tar dina servrar plats i vår virtuella servermiljö. Där mår dom mycket bättre. Vi erbjuder en högpresterande, flexibel och säker plats för din IT-miljö som du inte kan köpa för egna pengar. Åtminstone vore det riktigt korkat - för det blir både dyrare och sämre.

Fördelar i korthet:

  • Högpresterande, säkert och alltid tillgängligt,
  • Lätt att budgetera och binder inget kapital – allt till en fast kostnad per månad
  • Öka och minska ditt nyttjande precis som du vill, när du vill
  • Upp till 99,99% tillgänglighet via två fullt redundanta datacenter
  • Välj om du vill drifta själv eller ta hjälp av oss
  • Informationssäkerhetscertifierat enligt ISO27001
Image

Abdul Abdulmajid

Kundansvarig säljare

090-25 078

073-644 41 97

Skicka epost

En toppmodern datacenterlösning du inte behöver veta något alls om

Vi är oerhört stolta över vårt Norrmoln. Våra konsulter skulle kunna ägna timmar åt att beskriva hur vi har designat den toppmoderna lösningen med all den senaste tekniken. Vi har imponerande kapacitet och prestanda, avancerade reservsystem som ser till att miljön alltid är tillgänglig oavsett vad som inträffar, avancerade funktioner för säkerhetskopiering, de senaste funktionerna som ser till att skydda lösningen från externa hot och certifierade processer och rutiner som säkerställer att vi lever upp till branschledande krav på informationssäkerhet. Men vi tråkar inte ut dig med dom detaljerna, för vi har gjort allt det jobbet så att du ska slippa fundera på det. Allt du behöver veta är att du med Norrmoln EasyCloud får du tillgång till en plats där dina virtuella servrar kommer att ha det bättre än någon annanstans.

Men visst. Och om du insisterar så kan vi naturligtvis djupdyka i tekniken också. Hör bara av dig så lyfter vi på motorhuven och visar hur det ser ut.

Så mycket datakraft du behöver när du behöver det

Men Norrmoln EasyCloud tilldelar dig precis så mycket datakraft du behöver när du behöver det. Du behöver aldrig oroa dig för att diskutrymmet ska ta slut, att processorn inte längre ska räcka till eller att garantitiden på din server har gått ut. Att komma igång går snabbt och enkelt. Vi tar helt enkelt en kopia av din nuvarande server och driftsätter den i Norrmolns virtuella miljö. Du kan också få en alldeles nyinstallerad och uppdaterad Windows- eller Linux-server direkt färdig att börja användas till det du önskar.

Lätt att komma igång med färdiga startpaket

För maximal enkelhet har vi skapat ett antal startpaket med färdiga serverkonfigurationer i olika prestanda- och prisnivåer som du kan utgå ifrån. Om du väljer någon av dessa eller skräddarsyr dina virtuella servrar exakt efter dina specifikationer väljer du själv. Addera sedan ytterligare kapacitet efter behov.

Drifta själv eller låt oss sköta allt

Vill du ha en helt bekymmersfri tillvaro så anlitar du oss också för att sköta driften av dina virtuella servrar. Då ser vi till att din server hålls uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna, att det tas backup precis så ofta som du önskar och allt annat som du också vill att vi ser till åt dig. Om du hellre själv vill administrera din server så går det naturligtvis lika bra. Vi ger dig då administratörsrättigheter och en egen virtuell brandvägg med LAN-LAN och klient-LAN VPN-access som gör att åtkomsten till din server kan skräddarsys helt efter dina behov.

Vi har också lösningen för dig som själv vill ha full kontroll på allt

Vill du helt själv administrera din virtuella servermiljö så är det inte heller några problem. Vi ger dig då åtkomst till en webbportal där du själv kan skapa, ändra och ta bort din virtuella servrar efter önskemål och behov. Du tilldelar själv exakt den kapacitet du behöver för varje server, väljer vilken nivå av säkerhetskopiering du vill ha och betalar bara för den kraft du nyttjar.

Miljövänligt

Den energi som krävs för att driva infrastrukturen i Norrmoln kommer till 100 % från förnyelsebara energikällor. Vi jobbar också hårt för att hela tiden minska energiförbrukningen. Ett exempel på detta är att vi i vår senaste uppgradering våren 2019 kommer att minska strömförbrukningen för våra server- och lagringssystem med upp till 70 % genom att använda högpresterande all-flash lagring istället för snurrande diskar.