Image

PAKETERAD LÖSNING

Norrmoln® EasyClient™

Att budgetera kostnaden för att hantera driften av dina datorer, surfplattor och mobiltelefoner har aldrig varit enklare. Med Norrmoln EasyClient får du full kontroll över alla datorer i din IT-miljö. Från en webbportal sköter du enkelt och smidigt installationer och underhåll av både operativsystem och applikationer på alla dina enheter. Du får en 100 % automatiserad klientplattform som är enkel att använda oavsett om du är en erfaren IT tekniker eller vanlig användare. Att komma igång är snabbt och enkelt och det tillkommer inga dyra utbildningar eller installationsprojekt.

Fördelar i korthet:

  • Automatisk installation av operativsystem och applikationer
  • Hantera enheter både på lokalt nätverk och på Internet
  • Färdigpaketerade applikationer
  • Webbportal för administratörer
  • Självbetjäning för användare
  • Inbyggda verktyg för schemaläggning, inventering och fjärrhjälp
  • API för integration med ärendehanteringssystem
  • Energisparfunktion
Image

Olivia Hermansson

Kundansvarig säljare

090-25 077

070-193 82 87

Skicka epost

Automatiserad hantering av datorer, surfplattor och mobiltelefoner som en molntjänst

Norrmoln EasyClient är en nyckelfärdig molnbaserad lösning för hantering av alla dina klientenheter. Med Norrmoln EasyClient kan du som administratör enkelt hjälpa alla dina användare med alla de vanligaste behoven från ett enkelt och intuitivt webbgränssnitt. Det spelar ingen roll var du själv eller dina användare befinner sig. Från webbgränssnittet kan du snabbt och enkelt installera och underhålla operativsystem och applikationer på enstaka datorer eller hela grupper. Det finns också en inbyggd fjärrhjälpsfunktion som gör att du kan supporta dina användare online när så behövs.

Kostnadseffektivt och förutsebart

För att komma igång och använda Norrmoln EasyClient krävs inga dyra installationsprojekt eller utbildningsinsatser. Allt är nyckelfärdigt och körklart och de vanligaste applikationerna finns redan färdigpaketerade klara att installera. Vill du ha hjälp att lägga in ytterligare applikationer som också ska kunna installeras automatiskt så ordnar vi det snabbt och enkelt, och utan krångel och till fast pris. På så sätt kommer du att, redan innan du kör i gång, veta exakt vad hanteringen av din klientmiljö kommer att kosta.

Alla typer av IT-miljöer och var som helst

Norrmoln EasyClient har stöd för både Windows och MAC OS datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Det spelar ingen roll om datorerna befinner sig inom det egna nätverket eller är uppkopplade via internet.

Ett smörgåsbord av tilläggstjänster

I Norrmolns EasyClient-koncept finns ett flertal tilläggstjänster i form av prenumerationstjänster på både operativsystem och applikationer och drifttjänster. Du väljer själv vad du vill göra i egen regi och vad du vill ha hjälp med, allt till en fast kostnad per månad.

Miljövänligt!

Norrmoln EasyClient tar bort behovet av att fysiskt besöka datorer vid problem eller uppgraderingar och kan därigenom avsevärt minska behovet av resande. Norrmoln EasyClient innehåller också smarta energisparfunktioner för att stänga av datorer som ej stängts ner nattetid och starta upp dessa innan användaren kommer på morgonen. Denna funktion kan också används för automatiska uppgraderingar nattetid. Den energi som krävs för att driva infrastrukturen runt Norrmoln EasyClient kommer från en förnyelsebar energikälla.