HOUSE: IT-eventet som toppar det mesta

HOUSE 2020 i Umeå och Luleå: Drygt 400 personer var på plats när årets upplaga av IT-evenemanget HOUSE arrangerades på Noliamässan i Umeå. En uppskattad heldag fylld av nyttiga seminariepass, engagerade utställare och värdefulla möten.

För åttonde året i rad arrangerade Hi5, Office och upKeeper IT-evenemanget HOUSE, en mötesplats för kunder, leverantörer och samarbetspartners från hela Sverige. Marie Högstedt, som arbetar med IT-support på Fiberstaden i Hudiksvall och Nordanstig, är på HOUSE för första gången.

– Det har varit ett väldigt bra event, mycket folk, bra stämning och många intressanta seminarier. Det är spännande att se vad som händer i branschen, inte minst när det gäller säkerhet, och att få möjlighet att träffa och prata med våra samarbetspartners, säger hon.

Marie Högstedt, Fiberstaden i Hudiksvall och Nordanstig, var på HOUSE för första gången.

Marie Högstedt, Fiberstaden i Hudiksvall och Nordanstig, var på HOUSE för första gången.

Genuint intresserade deltagare

Totalt kunde deltagarna välja mellan sexton seminariepass av olika karaktär, allt från säkerhet, samarbetsverktyg och smarta IT-lösningar till mångfald, hållbarhet och digital transformation. Några av de mest välbesökta passen var Det glada 20-talet (datadecenniet) är tillbaka, Stäng dörren för hackarna och Sätt ljuset på ljuset som inspirerade till nytänkande och innovation kring hur vi lyser upp våra arbetsplatser.

Niclas Elding, Business Unit Director på Arrow ECS, är en av utställarna på plats som också hållit i ett seminarium om att säkra sin IT-miljö för en digital verklighet.

– HOUSE är äkta kunskapstransformering i dess renaste form. Deltagarna är intresserade och ställer frågor samtidigt som vi får insikt i hur deras utmaningar ser ut. Jag är hypernöjd, det här är ett viktigt event för oss att vara med på och mycket väl investerad tid för oss, säger Niclas Elding.

Full aktivitet på mässgolvet

Under dagen fanns det också stort utrymme för deltagarna att mingla med utställare, ställa frågor, klämma på de senaste produkterna och delta i tävlingar. 35 utställare var på plats och totalt gjordes drygt 700 monterbesök under dagen.

Toshiba Tec är en av de utställare som varit med på House under alla år.

– Det har varit fantastiskt, i vanlig ordning, säger Anders Björkman som är regionansvarig på Toshiba. Det har varit fullt upp i montern sen morgonen. Många som kommer hit är genuint intresserade av vad vi har att visa upp, vilket är en av styrkorna med den här mässan. Jag tar med mig en massa energi från HOUSE-dagen som jag fått i mötet med alla kunder och besökare i montern.

Anders Björkman HOUSE 2020

Platinapartners hälsade välkommen på scen på morgonen: här Anders Björkman från Toshiba.

Sveriges bästa IT-event

Fredrik Niklasson, försäljningsdirektör på Also, bekräftar att House är ett IT-event som slår det mesta.

– Det är det största och bästa IT-eventet och för oss är det självklart att vara med. Här får vi möjlighet att träffa Hi5:s kunder och lära oss mer om deras utmaningar och behov. På så vis kan vi få nya idéer om vad vi som distributörer kan hjälpa till med, säger Fredrik Niklasson.

Dell har också varit med på HOUSE under alla år. I år valde de att satsa extra mycket med en stor monter och många produkter. Mässan ger många värdefulla kontakter och är ett viktigt tillfälle att visa upp nya produkter, enligt Elena Falck, Partner Development Manager på Dell.

– HOUSE är helt klart ett av Sveriges bästa partnerevent, säger hon. Det är en bra stämning här, deltagarna är nyfikna och intresserade och vi har fullt upp i montern. Arrangörerna gör ett superbra jobb, de är både delaktiga och inkluderande och jag tror att det är deras energi som smittar av sig, säger Elena Falck.

HOUSE 2020 Luleå

HOUSE-premiären i Luleå i år blev mycket välbesökt och uppskattad av besökare, utställare och arrangörer.

Premiär i Luleå

Niklas Tiger, vd för Hi5, är trött och nöjd efter HOUSE, som den här gången även arrangerades i Luleå tidigare under veckan. Målet med eventet är att det ska vara kunskapshöjande, inspirerande och ge både kunder och partners kraft, energi och nya idéer för det fortsatta arbetet, något som han tycker att de lyckats väl med.

Brittany Kaiser, aktuell med Netflix-dokumentären The Great Hack, avslutade konferensdagen i både Luleå och Umeå med ett föredrag i toppklass. Mer om hennes föreläsning hittar du i Uminovas artikel.

– Mitt intryck är att alla är väldigt nöjda. Det har varit hög energi, genuint intresse och pratats många konkreta behov under dagen. Dessutom lyckades vi få en väldigt bra huvudtalare, säger Niklas Tiger.

HOUSE kommer tillbaka

Satsningen i Luleå blev också uppskattad och Niklas Tiger tror att vi kommer att få se HOUSE igen, både i Luleå och Umeå. Han vill också rikta ett stort tack till alla partners som bidrar med både ekonomi och hårt arbete.

– Utan deras engagemang skulle det inte vara möjligt för oss att genomföra den här dagen, det är de som gör att det här blir ett event i toppklass, poängterar Niklas Tiger.

Mikael Hansson, Uminova Innovations

Den här artikeln är skriven av vår gästskribent Mikael Hansson, Redaktör på Uminova Innovation.

Vill du skriva en artikel för Kunskapslådan? Eller har du en egen blogg och tycker några av dina inlägg borde synas här också?

Hör av dig till oss!

Skribent

Image

Hi5 Webbredaktion

Skicka epost