Etiketter:

Du bjuder dina besökare på kaffe. Smakar ditt WiFi lika gott?

I dag förutsätter människor att trådlösa nätverk är lättåtkomliga, säkra och gratis. Men det ställer stora krav på den som ska erbjuda denna tjänst. Jan Sjönell på Aptilo Networks höll på HOUSE 2019 ett seminarium som belyste vikten av att kunna erbjuda ett bra system för att ansluta till trådlösa gästnätverk.

Kommunicera via ditt gästnätverk

Att kunna erbjuda ett bra trådlöst gästnätverk innebär ett viktigt marknadsfönster och en kanal som möjliggör kommunikation med dina kunder.

Aptilo Networks har sedan 2001 varit en ledande aktör av lösningar för trådlösa nät i offentliga miljöer. Bland annat är det deras teknik som ligger till grund för ”Telia WiFi” som du förmodligen har använt själv någon gång eller åtminstone stött på när du kollade vilka trådlösa nätverk som finns tillgängliga.

Jan Sjönell, Aptilo, på HOUSE 2019. Pratade om vikten av ett bra WIFI till sina gäster

Jan Sjönell belyste på HOUSE 2019 vikten av att kunna erbjuda ett bra system för att ansluta till trådlösa gästnätverk.

Guest Wifi Cloud

Under seminariet visade Jan ett par olika tillämpningsområden hur deras GWC (Guest WiFi Cloud) fungerade:

  • WiFi för gäster på ett kontor:
    Besökaren skickar ett mail och får internetaccess efter godkänt svarsmail från den person som är värd för mötet.
  • WiFi för tillfälliga och permanenta elever på ett universitet:
    Här används SMS för att ansluta till nätverket, men även för att påminna om aktiviteter och evenemang.

Avslutningsvis fick vi som deltog på seminariet veta att regeringskansliet bereder ett lagförslag som handlar om lagring av trafikuppgifter. Det kan komma att träda i kraft under oktober 2019. Lagförslaget innebär att organisationer som erbjuder allmänheten trådlös access ska spara uppgifter om nyttjande av access under en tidsbegränsad period, och även vara GDPR-compliant.

Ifall du är intresserad av att veta mer om vad Aptilos lösning kan erbjuda för ditt företag, så är du välkommen att kontakta Mikael Larsen på Hi5.

Skribent

Image

Hi5 Webbredaktion

Skicka epost