Etiketter:

Bli workshophjälte på nolltid

Hur kan du med enkla steg planera din nästa workshop för att fånga deltagarnas intresse och ge dem verktygen för att bli inspirerande idésprutor? Förändringsarbete är inte alltid enkelt och ofta är det lätt att fastna i gamla invanda hjulspår genom att bara ”fortsätta göra som vi alltid har gjort”. En väl designad workshop kan vara gnistan till en bra start där alla drar åt samma håll i en ny spännande riktning.

Hur kan vi garantera att tiden vi lägger ner på en workshop faktiskt är värt det? Jag skulle vilja säga att oavsett hur du genomför workshopen så är det viktigaste att ha med konkreta steg att göra direkt efter. Inte bara en vision eller ett mål, utan något konkret som går att göra helst redan nästa dag.

Redan nästa workshop kommer bli bättre

Jag hade förmånen att få föreläsa om effektiva workshops på H.O.U.S.E. 2019 – och vilket kanongäng på 70 personer som dök upp på mitt seminariepass! De bjöd på sig själva och bidrog till en inspirerande timme. Jag hade ett mål med mitt seminariepass och det var att alla skulle få med sig något som skulle göra deras nästa workshop lite bättre. En av övningarna som deltagarna fick göra handlade just om det:

När jag intervjuade några grupper var det kul att höra alla idéer på vad de skulle göra annorlunda för att göra sina workshops lite bättre nästa gång. Här kommer några exempel:

  • Skapa förutsättningar för att deltagarna skulle kunna vara härvarande
  • Ha en bra startövning för att få igång deltagarna
  • Förbereda mer strukturerat

Ha lösningar i fokus

Nu har det gått några dagar och jag har fått väldigt bra respons från flera av deltagarna. De tyckte att det var ett inspirerande och aktivt seminariepass. Många har också efterfrågat mer material och fler tips. När jag skapar mina workshops följer jag några lösningsfokuserade principer och jag använder lösningsfokuserade verktyg för att bygga upp övningarna.

Idéer för att bli bra på att utforma en workshop

Vill du ha fler tips och lära dig mer om lösningsfokus? Då tycker jag att du ska anmäla dig till vår utbildning som startar i april:

Ladda ner vårt produktblad om utbildningen.

Du kan också direkt anmäla dig till vårens utbildning i Lösningsfokus.

Och läs gärna vad de som har gått utbildningen tycker om den!

Skribent

Image

Joan Kinnunen

Konsultchef

090-25 031

Skicka epost