KUND: SICS North Swedish ICT AB

Unik forskning om framtidens datacenter

SICS North Swedish ICT AB har byggt världens första datacenter för forskning och innovation på öppen mätdata inom big data och molnmjukvara, IT-utrustning, automation, och kyl- och kraftutrustning. Hi5 levererade de första 152 servrarna.

En unik satsning med stor betydelse för hela datacenterbranschen

SICS North Swedish ICT i Luleå är ett dotterbolag till forskningsinstitutet SICS Swedish ICT som, i nära samarbete med svensk och internationell industri och akademi, arbetar med avancerad forskning inom strategiska områden för datavetenskap. Syftet är att bygga upp en svensk kompetens som kan stärka svenska företags konkurrenskraft.

När SICS North Swedish ICT byggde världens första datacenter för forskning och innovation på öppen mätdata, en storskaliga anläggning placerad i Luleå som går under namnet SICS ICE (Infrastructure and Cloud Datacenter Test Environment), var det Hi5 som fick leverera servrarna. I en första fas har Hi5 installerat 152 stycken Dell PowerEdge R730xd servrar med totalt 3600 kärnor, 40 TB primärminne och upp till 7 petabytes av lagring.

– Det här är en helt unik satsning som kommer att få stor betydelse för hela datacenterbranschen, säger Tor Björn Minde, vd på SICS North Swedish ICT.


Vill du veta mer? Läs hela artikeln genom att ladda ner den som en PDF.

Fyll i ditt namn och epost nedan så skickar vi det till dig via epost.

Kontaktperson

Image

Stefan Lundin

Affärsområdeschef Norrmoln

090-250 09

0730-601209

Skicka epost