KUND: Tidigare deltagare av "Utbildningsprogram i Lösningsfokus"

Lösningsfokus: Så sa tidigare deltagare

”Hej! Tack för en fantastisk kurs, det är en av få kurser där jag känner att jag saknar gemenskapen när kursen är över, det var så trevligt med alla härliga människor, funderingar, fokus och bra kursledare ;-). Det jag inte saknar är idéer på hur jag ska gå vidare med att få in mer lösningsfokus i vår grupp eller andra sammanhang. ”Problem är en skänk från ovan” som det numer heter. :-)" //Camilla Odell, Länsförsäkringar Västerbotten

Tidigare deltagare om utbildningen

Om du överväger att anmäla dig till vårt Utbildningsprogram i Lösningsfokus så kan du få hjälp att ta ditt beslut genom att läsa vad tidigare deltagare har tyckt. I slutet av vår senast genomförda utbildning, som gick från november 2018 till januari 2019, ställde vi två frågor i slutet av den sista dagen. Här nedan ser du frågorna och några av svaren.

Vad var särskilt bra med utbildningen?

”Många praktiska prova-på-moment. Trevliga (roliga) övningar = härlig stämning. Bra innehåll och material. Användbart direkt. Högt i tak!”

”Jag tycker miljö, innehåll och utförande varit riktigt bra. Många övningar för att ”tvingas” starta sin resa i metod och med verktyg. Utbildningen har gett mig en stark och stabil grund för att fortsätta praktisera.”

”Väldigt användbar kunskap! Bra utbildningsformat med flera utbildningstillfällen, läxor och praktiska övningar.”

”Har öppnat ögonen för att se saker på ett annat sätt. Man har fått inspiration från andra och bra tips och idéer, samt exempel på när man kan använda sig av lösningsfokus.”

”Tydligt både i teori och praktiskt visat hur stark t lösningsfokus är som metod. Man får flera aha-upplevelser och man märker hur man själv, men även dom andra deltagarna, ändrar sitt mindset.”

”Som deltagare har det varit lätt att vara delaktig och gruppen gemensamt har skapat motivation. Verktygen är enkla men ändå kraftfulla, även om det krävs en hel del övning.”

”Bra att peppa igång och starta via Microsoft Teams innan utbildningen startade. Konkret och många bra övningar. Bra att använda exempel från ens eget liv. Coaching-cirklar i två omgångar med ett litet mellanrum gav effekter att det hann sjunka in och jag kände mig säkrare och tryggare varv två. Skön tillåtande stämning i gruppen som skapade trygghet och gjorde att man vågade testa och utmana sig. Intresserade och engagerade kursledare som bjöd på sig själva.”

”En bra genomförd utbildning som gjort att jag har gått från att vara skeptisk till att bli intresserad och fascinerad av modellen. Rolig utbildning med roliga aktiviteter i ett lärande syfte.”

”Gott om övningar och reflektioner om hur arbetssättet kan användas i olika situationer. Bra och viktigt med gruppdiskussioner.”

”Bra balans mellan teori och praktik. Bra och relevanta exempel. Blev aldrig trött. Top notch fika!”

”Bra med övningar och olika vägar för inputs. Även fast man var bekant med lösningsfokus sedan innan så har det gett ett ändrat och mer positivt angreppssätt. Att få arbeta med små lösningar och små steg.”

Vad skulle du säga till andra som överväger att gå utbildningen?

”Sätt av tid och prova på att använda det du lär dig direkt. Du får effekter på en gång.”

”Gör’t, ba gör’t – så mycket att vinna!”

”Gör det! Man lär sig tänka i nya banor, ser möjligheter och utvägar och får positiv energi. Det går att använda detta i både privata och jobbmässiga sammanhang.”

”En utbildning som förändrar ditt sätt att tänka. Får saker att bli genomförda.”

”Vill du ha en stabil grund och enkla verktyg för att kunna hantera vilken situation som än uppstår är detta utbildningen för dig.”

”Otroligt lätt att ta till sig där man är – hög igenkänningsfaktor. Användbar i alla olika tillfällen, till och med på sig själv.”

”Du kommer att ändra ditt sätt att se på problem eller utmaningar.”

”Gå! Oroa dig inte och hänge dig.”

”Gå den! Om inte annat för att arbeta med dig själv, värderingar, engagemang, mm. Jag tänker att många skulle ha nytta av detta!”

”Gör det!”

Kontaktperson

Image

Joan Kinnunen

Konsultchef

090-25 031

Skicka epost