Kundcase

Dignita och Hi5 har utvecklat en ny alkolåsportal

”Mänskliga öden beroende av att det fungerar”

Enklare för verkstäderna och tryggare för kunden. Dignitas nya alkolåsportal DigSoft innebär ett lyft för kvalitetssäkring av installationer, service och logghantering för alkolås.
Allt på samma ställe

Allt på samma ställe

Olofsfors AB och Iggesund Forest ingår i koncernen P. Wikström J:r. Sedan en tid tillbaka använder hela koncernen DOKIT för att dokumentera sin IT-miljö.
EasyClient funktionsarbetsplats

Bättre återvinning med AI

Hi5 fick uppdraget att bygga en applikation för att förenkla återbruket av begagnade produkter. Vi byggde Ditåt-appen som använder artificiell intelligens (AI) för att göra det riktigt enkelt.
elitech

Enklare klienthantering gynnar alla

Eitech är ett elteknikföretag med 1 200 medarbetare från Malmö i söder till Kiruna i norr. De valde att satsa på Norrmoln® EasyClient™ för att säkra kontrollen över alla datorer i deras IT-miljö.
Bara bättre-grundarna Linnéa Elfving, avataren Lisa och Sara Eriksson

Frisören som blev Bara Bättre

Högre lönsamhet med IT-understött ledarskap
Kraftlina för att symbolisera elköpare

Ger elköpare makt över inköpen

Ensotech har tillsammans med Hi5 utvecklat ett verktyg som ger inköpare av el fullständig kontroll över sin affär.
Whiteboard med tex från en redovisning i lösningsfokus

Lösningsfokus: Så sa tidigare deltagare

”Hej! Tack för en fantastisk kurs, det är en av få kurser där jag känner att jag saknar gemenskapen när kursen är över, det var så trevligt med alla härliga människor, funderingar, fokus och bra kursledare ;-). Det jag inte saknar är idéer på hur jag ska gå vidare med att få in mer lösningsfokus i vår grupp eller andra sammanhang. ”Problem är en skänk från ovan” som det numer heter. :-)" //Camilla Odell, Länsförsäkringar Västerbotten
It-stöd för riskhantering

Nytt IT-stöd tar riskarbetet till nästa nivå

Under våren 2020 lanserade Region Västmanland ett webbaserat IT-stöd för riskhantering. Det nya systemet är lätt att använda, ger en samlad bild av riskanalyser och har på flera sätt höjt kvaliteten i arbetet med risk.
Skellefteå kommuns logga

Payback time för Skellefteå kommun

Skellfteå kommun ville kassera sina gamla datorer. Vi hade en bättre idé.
Jan Johansson Neidebro från Eterum

Rätt råd i tider av förändring

Att ge rätt råd när det gäller pension, sparande och försäkring har traditionellt handlat om att hitta smarta, individanpassade lösningar. En kombination av trygghet och goda råd är vad Eterum ser som sin egen styrka och uppskattar hos sin leverantör Hi5.
Leif Andersson på NBV är nöjd med easyapp.

Så enkelt som det låter med Norrmoln® EasyApp™

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, finns över hela landet. Med 200 användare och lika många datorer kan det vara svårt att alltid hålla alla applikationer uppdaterade. Det har NBV löst med EasyApp.
automatiserad lösning för lönerapportering

Skräddarsydd blev bästa dealen

Grus Schakt i Umeå tog hjälp av Hi5 för att utveckla en automatiserad lösning för lönerapportering, fakturering och orderhantering.
Arbetare från Rekab

Sömlös flytt utan störningar

Rekab Entreprenad är ett byggföretag med cirka 180 medarbetare. När de sökte en ny leverantör av IT föll valet på Hi5.
Sparar tid och pengar med upKeeper®

Sparar tid och pengar med upKeeper®

Ekonomipartner Mitt-Nord satsade på ett nytt eget Microsoftbaserat Active Directory. För klienthanteringen valde de upKeeper. Det visade sig vara en lönsam investering.
Andreas Stenberg, Utvecklingschef på NTI-skolan.

Trygg lösning i toppklass

Driftsäkerhet, flexibilitet och en personlig kontakt med leverantören är det som jag ser som de främsta styrkorna med Norrmoln, säger utvecklingschefen Andreas Stenberg.
Magnus Öhgren från Umeå billackering

Tuff miljö kräver smarta lösningar

Inne på plåtverkstan på Umeå Billackering har alla plåtslagare tillgång till en egen datorstation på sin arbetsplats. En enkel lösning som gör stor skillnad i det vardagliga arbetet.
SICS North Swedish ICT ABs unika satsning.

Unik forskning om framtidens datacenter

SICS North Swedish ICT AB har byggt världens första datacenter för forskning och innovation på öppen mätdata inom big data och molnmjukvara, IT-utrustning, automation, och kyl- och kraftutrustning. Hi5 levererade de första 152 servrarna.