Hi5 inför ”friskvård för riskgrupp”

Birgit BreinhölderNews

Hi5 friskvård

På Hi5 har vi sedan länge haft något vi kallar ”friskvårdstimme i grupp”. Det är en arbetstimme per vecka där medarbetarna får motionera på betald arbetstid så länge de gör det tillsammans med en kollega. Allt för att uppmuntra våra medarbetare att hålla sig fysiskt aktiva och hälsosamma. Tillsammans går det dessutom ofta bättre.

Hi5 inför ”friskvård för riskgrupp”

I dessa coronatider, där det till och med är tveksamt ur ett hälsoperspektiv om man verkligen ska motionera i grupp, har vi på förslag av en kreativ medarbetare anpassat vår friskvårdstimme. Den heter nu ”Friskvårdstimme för riskgrupp” och är en möjlighet att på betald arbetstid hjälpa en närstående eller någon annan som befinner sig i riskgrupperna att handla, hämta ut medicin eller liknande. Har man ingen att hjälpa kan man tillsvidare också använda ”Friskvårdstimme utan grupp” för att ge sig ut och motionera på egen hand.

Hi5 stöder Handlingshjälpen

Det finns många fina frivilliga initiativ att hjälpa till och handla åt personer som är äldre eller i riskgrupper just nu. Vi stöder detta genom att bjuda in er att komma förbi oss på Rondellgatan 3 på Teg eller på Bryggeriet i Luleå och hämta gratis tygpåsar. Det är vårt bidrag till dessa fina aktioner som t.ex. Handlingshjälpen i Umeå. Tygpåsarna är i slitstark bomull och finns i två varianter (se bild). Du hittar dem i trapphuset (både Luleå och Umeå). Det är bara att ta, och dela gärna denna information så fler kan frakta hem matvaror etc. på miljövänligt sätt!

Hi5 stöder Handlingshjälpen

Nu kan du hämta gratis tygpåsar på våra kontor i Umeå och Luleå.

Våra medarbetare har redan börjat engagera sig på olika sätt och fler bilder hittar du på vår Facebooksida. Vill du se fler goda exempel på hur IT-företagen och digitala tjänster och lösningar avlastar samhället och ger våra myndigheter möjligheten att fatta så bra beslut som möjligt så kan du följa hashtaggen #vitecherupp på sociala medier!