Flera nya konsult- och utvecklaransikten hos Hi5

Birgit BreinhölderNews

Hi5 fortsätter att växa. Nu välkomnar vi nya ansikten

Hi5 fortsätter att växa och har under de senaste månaderna anställt flera nya konsulter inom både infrastruktur och utveckling samt en ny platschef till kontoret i Luleå. Därför vill vi presentera våra nyanställda lite snabbt. I Umeå fick två av våra avdelningar förstärkning under vintern:

Matilda Östling började hos Hi5 i november och kommer närmast från en systemutvecklartjänst inom telekom. Hennes specialområden är realtidssystem och på Hi5 fokuserar hon på systemutvecklingsprojekt inom affärs- och stödsystem för elhandeln.

Markus Ullin anslöt till Hi5-gänget på infrastrukturavdelningen efter nyår. Han är dock redan ett välkänt ansikte då han tidigare jobbade ihop med Hi5-konsulter under sin tid på Norrmejerier. Han är något av en säkerhetsexpert vilket han använder sig av inom sina uppdrag med säkerhetshöjande åtgärder för processindustri. Dessutom brinner han för att tillämpa automatisering av diverse dagliga arbetsuppgifter åt Hi5:s kunder.

Alexander Nilsson har förstärkt Hi5:s First Line Support-team sedan mitten på februari. Hans specialområde är nätverkskonfiguration och han ser speciellt fram emot direktkontakten med kunderna i hans nya roll.

Dessutom tar Andreas Lahti över som platschef på Hi5:s kontor i Luleå. Han tillträdde tjänsten den 1a mars och har flerårig erfarenhet inom ledarskap och projektledning från sin tid hos Luleå Energi. På Hi5:s kontor i Luleå finns sedan tidigare fem medarbetare och både utrymme och behov för fler. Daniel Coquard som varit tidigare platschef kommer att fortsätta som försäljningschef. ”Jag har varit operativt ansvarig sedan Luleå-kontorets start för fem år sedan men då verksamheten vuxit kraftigt har jag känt ett allt större behov att fokusera 100% på våra kunder och deras utmaningar, så det känns väldigt roligt att lämna över till Andreas som platschef”, säger Daniel.

– Det är kul att vi kan utöka vår verksamhet och anställa allt fler medarbetare, säger Niklas Tiger, VD på Hi5. Vi har vuxit mycket de senaste åren och har kunnat fylla på med ny kompetens både i Umeå och i Luleå. Det är hård konkurrens om duktiga medarbetare i vår bransch och därför är det extra kul att vi har kunnat hitta en bra blandning av nya kollegor med kompetens, erfarenhet och ett brinnande engagemang för att ansluta till vår mission att hjälpa våra kunder i sin digitaliseringsresa. Det är alltid spännande att få börja lära känna de nyanställda och upptäcka vad de kan bidra att utveckla vår verksamhet med, och vi upptäcker också fortfarande dolda talanger hos de som varit med i många år, avslutar Niklas.