Hi5 får Rymdbolagets serverinfrastruktur att lyfta

Hi5News

När Rymdbolaget (SSC) nu ska modernisera sin serverinfrastruktur vänder bolaget sig till Hi5. Hi5 levererar all hårdvara, sköter alla installationer och ansvarar också för teknisk design, projektledning och utbildning av Rymdbolagets IT-personal.

– Det är roligt att efter en tuff utvärdering och i hård konkurrens med många starka aktörer, få förtroendet att leverera denna lösning. Det är ytterligare ett bevis på att vi kan vår sak, säger Niklas Tiger, vd för Hi5.

Rymdbolaget (SSC) utvecklar, sänder upp, testar och sköter driften av rymd- och flygsystem; bolaget har 660 anställda på tre orter i Sverige och på flera platser utomlands. Den nuvarande serverinfrastrukturen är föråldrad och omfattande räknat i antalet servrar samtidigt som snabbt ökande informationsmängder gör att Rymdbolaget riskerar att växa ur sin befintliga lagringsmiljö.

Den nya serverinfrastrukturen är toppmodern. Den bygger på HP-servrar, datalagring från EMC, virtualiseringsteknik och en automatiserad lösning för säkerhetskopiering mellan bolagets datahallar i Kiruna och Stockholm. Lösningen svarar upp till Rymdbolagets mycket högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet  både idag och under de kommande åren.

Övergången påbörjas efter sommaren och ska vara klar till årsskiftet.
– Hi5 vann inte bara på pris utan presenterade också en attraktiv lösning. Det lönar sig för oss att nyinvestera i en servermiljö som helt bygger på virtualisering; vi behöver exempelvis inte lägga lika mycket tid som tidigare på att administrera lösningen, säger Carola Järnmark, operativ driftchef vid Rymdbolaget.

För ytterligare information, kontakta
Niklas Tiger, vd Hi5, 090-10 85 76, 0730-60 12 19
Carola Järnmark, operativ driftchef Rymdbolaget (SSC), 0980-722 99, 070-322 22 99