Norrmoln®

Med hjälp av vårt eget Norrmoln® och ett brett utbud av mäklade tjänster syr vi ihop din IT-lösning i molnet. Allt ifrån servrar, lagring och backup till M365, Azure och telefoni.

Vi hjälper dig att skapa en fungerande helhet i molnetMolntjänsten Norrmoln® logotyp

Hemma är inte alltid bäst. Åtminstone inte när det gäller IT. Att välja en molntjänst för hela eller delar av din IT-miljö kan vara både kostnadseffektivt och skapa nya möjligheter för din verksamhet. Vi erbjuder dig en bred portfölj av både egenproducerade och mäklade molntjänster. Via vårt eget Norrmoln®, som består av två geografiskt åtskilda datacenter med mycket hög säkerhet, får du skräddarsydda lösningar för de delar av din IT där kraven på specialanpassning, säkerhet, prestanda eller kontroll över vart data lagras är särskilt höga. Via våra partnerskap med andra molntjänstleverantörer, t ex Microsoft, hjälper vi dig sedan att plocka russinen ur kakan och sy ihop en helhetslösning som består av det bästa och mest kostnadseffektiva som marknaden har att erbjuda. Att allt fungerar tillsammans som en helhet ser vi naturligtvis också till. Allt för att du ska få den bästa balansen mellan borta bra och hemma bäst!

Med Norrmoln® får du skräddarsydd, högpresterande och bekymmersfri IT

Norrmoln® är en tjänst från Hi5 där du kan köpa hela eller enstaka IT-funktioner, direkt via Internet. Via våra två datacenter placerade i Umeå erbjuder vi mycket höga tillgänglighetsnivåer. Allt tack vare en design som gör att ingen enskild komponent kan orsaka ett stopp. Inte ens om ett helt datacenter skulle jämnas med marken skulle du märka särskilt mycket, om ens något. Det bästa av allt är att all datorkraft och teknisk utrustning finns hos oss. Följaktligen tar vi hand om bekymret med kapacitet, prestanda, uppgraderingar, backuper och säkerhet. Du köper så mycket du behöver precis när du behöver det. Du får en förutbestämd månadskostnad att budgetera för – ungefär som med din elräkning.

ISO 27001 certifiering som indikerar att Norrmoln® är en trygg tjänstVår ISO27001-certifiering gör oss till en pålitlig partner

Vi har gjort det som de allra flesta av våra kollegor i branschen inte har orkat med. Vi har certifierat hela vår verksamhet för informationssäkerhet enligt ISO27001. Det tog oss två år att genomlysta arbetet där vi har hela vår verksamhet, från arbetsprocesser till tekniska lösningar, för att säkerställa och anpassa oss för att leva upp till de höga krav som ställs i standarden. Allt för att vi med handen på hjärtat ska kunna säga till dig som kund att vi verkligen är en partner att lita på. Vår informationssäkerhetscertifiering innebär att vi utför kontinuerliga riskanalyser i alla delar av verksamheten, att vi har väl utvecklade handlingsplaner för att kunna möta hot och störningar som kan tänkas uppstå, att vi ständigt förbättrar både arbetsprocesser och teknik och att vi verkligen har den ordning och reda som krävs för att vara den pålitliga partner till våra kunder som vi tror att ni förväntar er. Det är för dig som kund vi har tagit denna certifiering. Att vi själva sedan kan sova gott om natten i vetskapen om att vi har gjort allt som står i vår makt för att säkra vår verksamhet på både kort och lång sikt är en bonus.

Och du – när någon av våra kollegor i branschen säger att de har certifierat sig ”för delar av sin verksamhet” – glömt inte bort att fråga ”för vilka?”.

Vill du veta mer?

Image

Jan Söderlund

Kundansvarig säljare

090-250 30

076-1098195

Skicka epost