H.O.U.S.E. 2017

Seminarier

Mellan de olika seminariepassen besöker du våra samarbetspartners i mässan och deltar i vår kunskapstävling. På så sätt får du både matnyttiga kunskaper om det senaste inom IT-området och en chans att vinna finfina priser!

För att hjälpa dig att hitta de seminarier som passar dig har vi kategoriserat och graderat seminarierna enligt nedan:

RÖD RUBRIK: Organisation och Ledarskap

GRÖN RUBRIK: Miljö och Hållbarhet
BLÅ RUBRIK: Nätverk och Säkerhet
LILA RUBRIK: Teknik och Utveckling

GRADERING
T – Teknisk nivå (1-3 där 3 är djup teknisk nivå)
S – Strategisk nivå (1-3 där 3 innebär hög grad av strategisk nivå)

Exempel:
(T:1 S:3) Kräver inga tekniska förkunskaper och innehåller ett starkt strategiskt budskap
(T:3 S:1) En djupdykning i teknik, men inget övergripande strategiskt fokus

Varmt välkommen med din anmälan!

Seminariepass 1 (kl. 09.16-10.01)

ALLA ALLTID – VÄGEN TILL FRAMGÅNG – FULLSATT!
Har du någonsin funderat på hur du får ut det allra bästa ur dina medarbetare? På detta seminarium kommer John Jansson att dela med sig av en ledarskapsmodell som han har använt med stor framgång både inom idrott och organisationer. Modellen beskriver hur du som ledare får alla dina medarbetare att alltid göra de rätta sakerna. Du får också höra om hur du får arbetsgrupper att arbeta med ständiga förbättringar och hur du som ledare kan få dina medarbetare att hela tiden sträva efter att vilja slå personbästa. John Jansson är legitimerad psykolog och har bland annat arbetat med ledarteamet kring J-20 landslaget i hockey (VM-guld och VM-silver), ledarteamet i Svenska Damlandslaget i innebandy (VM-guld), Frölunda Indians ledarteam (SHL-guld och CHL-guld) och KHL/Ryska hockeyförbundet för att utbilda ryska hockeyledare. John arbetar också ofta med ledarskap och ledningsgrupper i företag och organisationer såsom Swedbank, Nordic Capital, NCC, Uppsala Universitet, m fl. Talare: John Jansson, On the mind (T:1 S:3)

GÖR GULD AV DITT IT-SKROT
Vad händer med era gamla datorer när ni byter till nya inom din organisation? De kanske blir liggande i något förråd eller samlar damm på en hylla? Så behöver det inte vara. Visste du att det går att återvinna IT-utrustning precis lika bra som du gör med kartonger, glas och plast där hemma? Du får dessutom en säker radering av känsligt data inkl. raderingscertifikat och pengarna som en eventuell vidareförsäljning på begagnatmarknaden genererar kan du sedan återinvestera i ny IT-infrastruktur. TechData Recycling är en grymt smart lösning för alla företag & organisationer – inte minst för miljön och plånboken. Talare: Pontus Wallny, TechData (T:1 S:2)

JAG SER DET ALLTSÅ FINNS DET
Det man kan se kan man göra något åt. Vikten av visibilitet i nätet och på klienter blir mer och mer påtaglig eftersom hotbilden hela tiden förändras. Under detta föredrag diskuterar vi hur total visibilitet kan uppnås samt hur man med rätt angreppssätt kan göra det näst intill omöjligt för potentiellt farlig trafik att ta sig in, eller ut, ur nätet. Ett nytt tänk behövs även för hur man hanterar skyddet på sina klienter, oavsett om de är på företagsnätet eller utanför. Ett skydd som både hanterar kända och okända skadliga programvaror och säkerhetshål. Talare: Ulf Strömgren, Palo Alto Networks (T:3 S:2)

RANSOMWARE SOM TJÄNST – HUR KRIMINELLA HITTAR NYA VÄGAR ATT TJÄNA PENGAR
Vilka typer av skadlig programvara finns och hur fungerar det? Vad är ett ransomeware och hur enkelt är det för kriminella att använda detta för att attackera företag och myndigheter? Hur skyddar man sig och vilka tekniker finns tillgängliga? Joseph Abou-Haidar har mer än 10 års erfarenhet i säkerhetsbranschen, och han bjuder i detta seminarium på en spännande och intressant inblick i vardagen på den ”andra” sidan. Vi får också veta mer om vad vi kan göra för att skydda oss och ligga ett steg före. Talare: Joseph Abou-Haidar, Sales Engineer, Bitdefender (T:3 S:1)

TEKNISK DJUPDYKNING: I HUVUDET PÅ EN HI5-KONSULT
Vill du dyka riktigt, riktigt djupt i den mest avancerade tekniken? Här har du chansen och konceptet är lika spännande som enkelt. Från Hi5 ställer vi upp med de allra skarpaste teknikhjärnorna vi har att erbjuda. Din uppgift blir att utmana dem med dina allra klurigaste teknikfunderingar. Vi utlovar ett seminarium helt fritt från PowerPoint och säljsnack, och där det bara är tekniken som får stå i fokus. Vi rör oss runt frågeställningar kring datacentret och alla de utmaningar och möjligheter som dagens och morgondagens teknik ger oss. Exakt vad vi kommer att behandla är det du som bestämmer. Kom och utmana oss! Talare: En hel bunt sjukt tekniknördiga konsulter från Hi5 (T:5 S:0)

BEFRIA ARBETSPLATSEN – FRAMTIDENS KONTOR
Bäst-före-datumet för ord som arbetsplats och kontorsjobb närmar sig med stormsteg. Framtidens medarbetare har kontoret på fickan. Ett modernt arbetssätt är designat för samspel och kreativitet där kraven på flexibilitet, samarbete men också alltmer säkerhet är högre än någonsin. Välkommen till detta seminarium där vi får en genomgång av utmaningar och konkreta lösningar för framtidens kontor. Talare: Anna Josefson, produktchef för bärbara företagsdatorer på HP (T:2 S:1)

Seminariepass 2 (kl. 11.01-11.46)

MED SPRÅKET SOM VERKTYG – 5 STEG FÖR ATT UTVECKLA DIN ORGANISATION – FULLSATT!
Värderingar, visioner och mål är viktiga styrmedel för de flesta företag och organisationer. Men hur får ni värderingarna att genomsyra hela verksamheten? Och hur ser ni till att era värderingar blir synliga för era kunder och samarbetspartner? Hanna Lindell, språkkonsult på Bättre Text, berättar i det här seminariet om hur alla företag, oavsett bransch och storlek, kan använda det skrivna språket som verktyg för ett långsiktigt och konkret varumärkesarbete. Talare: Hanna Lindell, Bättre Text (T:1 S:3)

HÅRDVARAN ÄR DÖD – LÄNGE LEVE MJUKVARAN!
Vad är det som gör att Google år efter år utses till en av världens mest attraktiva arbetsgivare och hur kan ditt företag nå dit? Dagens unga medarbetare värdesätter helt andra aspekter hos sin arbetsgivare än vad företag och organisationer traditionellt är vana att fokusera på. Hårdvara så som hög lön, tjänstebil och förmåner attraherar inte på samma sätt som tidigare. I en arbetsmarknad där bristen på arbetskraft blir allt större kommer de företag som fokuserar på mjukare värden så som social hållbarhet, humanare arbetsklimat och bättre arbetsmiljö att vara vinnarna i kampen om medarbetarna. Tillsammans med Hi5 har CGF Umeå AB utvecklat ett verktyg för att mäta din organisations sociala hållbarhet. Med hjälp av systemet kan du mäta och utveckla faktorer som gör er till en mer attraktiv arbetsgivare. En arbetsgivare som sätter personalens mjukvara i första rummet och på så vis klarar av att rekrytera kompetent personal och positionera sig i en ny värld. Välkommen till framtiden. Talare: Simon Miderfjäll, GF Chansen (T:1 S:3)

SÄKER IDENTITET OCH INFORMATIONSKONTROLL I HJULSPÅREN AV GDPR – FULLSATT!
Den nya Dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation), är beslutad av EU att träda i kraft den 25:e maj 2018. De flesta företag har nu fullt upp med att se över sina rutiner för att uppnå kraven. Vad gäller egentligen och vad finns det för verktyg för att undvika kostsamma böter? Och kanske ännu viktigare: Vad finns det för lösningar för att undvika intrång och förlust av känslig information? I detta seminarium berättar Clavister tillsammans med PhenixID om hur säker identitetshantering och så kallad WebSSO (Web Single Sign On) ser till att bara behöriga användare har tillgång till kritisk information och system, oavsett om de finns på klienter, servrar eller i molnet. Talare: Andreas Åsander, Manager, Product Marketing Clavister och Tommy Almström, Manager Product Management PhenixID (T:3 S:2)

ALLT FLER ”GÖR DET” – GÖR NI?
Antalet företag i Sverige och världen som redan har börjat använda sig av Huawei i sina lösningar, eller har långt gångna planer på att göra det, ökar för var dag. Hur står det till hos er? Har ni tillräcklig insikt och kunskap om vad Huawei kan erbjuda er? Behöver ni kanske inspiration för att skapa ny framåtriktad energi? Flera företag kända för sin kvalitet och innovation såsom Benz, BMW, Uppsala Universitet och Alibaba har redan tagit steget. Efter detta pass kommer ni att veta mer om Huawei och förhoppningsvis har vi även lyckats tända en gnista av nyfikenhet att vilja fortsätta utforska de framtida möjligheterna tillsammans med oss. Talare: Per Bäckström, Account and Sector Manager, Huawei (T:2 S:2)

WINDOWS 10: DET SISTA OPERATIVSYSTEMET? – FULLSATT!
Microsoft säger att de har släppt det sista operativsystemet. Vad menar Microsoft med detta och vad innebär det för organisationen i praktiken? Och vad tillför Windows 10 egentligen? Får vi en säkrare klientmiljö med Windows 10 och hur gör jag för att hålla min klientmiljö uppdaterad på ett säkert sätt? Välkommen till detta seminarium där du kommer att få information om vilka nya utmaningar Windows 10 innebär, och där vi tar upp ämnen som Windows update i 5 steg/ringar, applikationer i molnet och Windows Store for Business. Talare: Peter Johansson, produktansvarig upKeeper och Roger Fors, seniorkonsult upKeeper (T:3 S:1)

DEN NYA GENERATIONENS MOLNVÄXEL – SMART, STABIL & ANVÄNDARVÄNLIG
Vill du kunna jobba bäst där du är och skapa nya affärer istället för att alltid behöva åka in till kontoret? Vi berättar om Weblinks nya molnbaserade telefonilösning Weblink Unified 2.0 där du kan sköta all telefoni vart du än är oavsett om du använder laptop, mobiltelefon eller surfplatta. Med Weblink Unified får du en användarvänlig och driftsäker kommunikationslösning som gör dig och dina kollegor mer tillgängliga för era kunder och förbättrar kommunikationen internt. Talare: Oscar Civill, Weblink (T:2 S:2)

Seminariepass 3 (kl. 13.01-13.46)

HUR BLIR MAN EN AGIL ORGANISATION?
Många organisationer försöker idag bli “agila” för att lösa diverse problem. De praktiska resultaten är dock blandade. I det här seminariet pratar vi om vad det är som avgör om en “agil transformation” lyckas eller inte. Vi går igenom hur man gör i praktiken och ställer den grundläggande frågan om det här egentligen är något som vi vill göra. Statistiskt sett så är svaret förmodligen nej. Talare: Henrik Berglund, Pro Agile (T:1 S:3)

HÅLLBARA IT-INKÖP MED TCO CERTIFIED
IT-produkters innehåll kan orsaka miljö- och hälsoproblem i samband med tillverkning, användning och sluthantering. TCO Certified är en hållbarhetscertifiering som ställer krav på socialt ansvarstagande i produktion, användarsäkerhet, bra ergonomisk design och miljöegenskaper under hela livscykeln. Organisationer som kräver TCO Certified certifierade IT-produkter vid inköp ger IT-industrin incitament att kontinuerligt utveckla sina produkter och dess tillverkning i en hållbar riktning. Kom och lär dig mer om hur TCO Certified möter dagens och morgondagens hållbarhetsutmaningar. Talare: Annika Overödder, TCO Development (T:1 S:3)

TA KONTROLL ÖVER DINA LÖSENORD OCH ADMINISTRATIONSKONTON
De finns överallt – i varje nätverksenhet, databas, applikation, server och molnlösning. De ger tillgång till konfidentiella data och system. De har ofta delad administrativ åtkomst och gör sina användare anonyma. De ger ofta alltför bred nyttjanderätt, långt utöver vad som krävs för att användaren ska kunna utföra sitt arbete. De är dessutom sällan övervakade och saknar rapportering och spårbarhet. Konton med administratörsrättigheter utgör ett av de största säkerhetsproblemen som en organisation står inför idag, och det finns en anledning att hackers siktar in sig på just dessa användarkonton. I detta seminarium delar vi med oss av hur du på ett enkelt sätt kan bemöta ovanstående problem, samt hur du med rätt verktyg kan ta kontroll över dina lösenord och ge rätt personer tillgång till rätt system. Talare: Erik Tjärnqvist, Product Manager ManageEngine, Inuit (T:3 S:2)

MICROSOFT ENTERPRISE MOBILITY SUITE: KLIENTSÄKERHET OCH IDENTITET
Med Microsofts senaste tjänster kring mobilitet är det möjligt att låta dina medarbetare arbeta friare och mer mobilt än någonsin tidigare, samtidigt som du behåller greppet om säkerheten. Välkommen att lyssna till detta seminarium där vi visar hur lösningar från Microsoft på ett effektivt och säkert sätt kan hjälpa till att hantera de fyra hörnstenarna i en mobil och säker IT-miljö – användare, enheter, appar och data. Talare: Alexander Percivall, Lösningsarkitekt Modern arbetsplats, Microsoft (T:2 S:2)

IT-BRANSCHEN I FÖRÄNDRING – FEM TRENDER DU MÅSTE HA KOLL PÅ

Det enda du kan vara helt säker på är att IT-branschen ständigt förändras och att din arbetsbeskrivning som IT-medarbetare kommer att se annorlunda ut om bara några år. Vi har sållat ut de fem viktigaste trenderna som du måste ha koll på som IT-ledare. Lär dig mer om hur du kommer att påverkas av framtidens arbetsplats, det hyperkonvergerade datacentret, de ständigt ökande kraven på cybersäkerhet och mycket mer. Talare: Lars Gustafson, Dell EMC (T:2 S:2)

DISTANSMÖTEN SOM FUNGERAR – ÄR DET ENS MÖJLIGT?
Ja, det är det. Och vi visar hur det går till. I detta seminarium visar Starleaf en praktisk demonstration av hur man bjuder in till och deltar i ett modernt distansmöte. Det spelar inte längre någon roll om dina användare föredrar Skype For Business-klienter, vill ringa in med telefonen eller vill ansluta med ett videokonferenssystem från ett mötesrum. Alla kan vara med, snabbt och enkelt. Välkommen till en engagerande demonstration där vi visar hur man bjuder in från sin Outlook-kalender och hur man integrerar video i mötesrum med en Skype For Business-lösning. Vi utlovar inspiration och nyttig kunskap inom ett viktigt område – fungerande distansmöten. Talare: Peter Sånevall, Country Manager, Starleaf (T:2 S:2)

Seminariepass 4 (kl. 14.31 – 15.16)

STACKARS BARN! FEM ÅR AV LÖSNINGSFOKUS – FULLSATT!
I januari 2012 införde vi på Hi5 ett helt nytt sätt att bedriva vårt förändringsarbete: Lösningsfokus. Vi gjorde det med två förhoppningar. Den första var att bli duktigare på att genomföra alla former av förändringsarbete, från ren problemlösning till att utveckla helt nya aspekter av vår verksamhet. Den andra var att göra det mer inspirerande och lustfyllt att ta oss an dessa utmaningar. Vi började med att sätta oss på skolbänken och lära oss metoden. Sedan kastade vi oss huvudstupa in i att öva praktiskt och testa den i alla möjliga (och omöjliga) sammanhang. Idag, fem år senare, har lösningsfokus blivit en integrerad del av vårt sätt att arbeta, utveckla och förändra. Det har till och med förändrat hur vi tänker. Välkommen till detta seminarium där vi delar med oss av några konkreta exempel på hur lösningsfokus har förändrat vår verksamhet, oss själva och hur det till och med har ”drabbat” våra barn. Några smakprov lovar vi också att bjuda på. Talare: Joan Kinnunen, konsultchef, Hi5 och Niklas Tiger, VD, Hi5 (T:0 S:5)

FEM KALLA FAKTA OM HÅLLBARHET OCH ANSVARSTAGANDE
Att kunna påvisa ett ansvarfullt och hållbart arbete genom hela IT-livscykeln har blivit allt viktigare. Kraven på socialt ansvarstagande kommer från många olika håll, inte minst från de medarbetare som varje dag ska nyttja sin IT-utrustning. I detta seminarium berättar Dell EMC om hur deras hållbarhetsarbete från design till återvinning kan hjälpa din organisation att ta ett större socialt ansvar och därigenom bidra till att attrahera framtidens medarbetare. Talare: Mats Jentzen, Client Solutions Director, Dell EMC (T:1 S:3)

HUR SÄKER BEHÖVER DU VARA? – FULLSATT!
Svenska myndigheter, universitet och företag utsätt dagligen för IT-attacker från både hackare och utländska underrättelsetjänster – och angreppen blir bara fler och fler enligt FRA. Samtidigt växer dagligen antalet enheter och system som kopplas till Internet i samma takt som behoven av rörlighet och att kunna arbeta från hela världen ökar. Men hur påverkar detta dig och din organisation? Vad behöver du skydda och hur säker behöver du vara? Vilka krav måste du ställa på dina leverantörer och samarbetspartners för att kunna upprätthålla ett tillräckligt bra skydd? Seminariet ger en orientering om världsläget och en vägledning i hur du kan förbättra din organisations skydd och beredskap för händelserna du sannolikt aldrig vill uppleva. Vi berättar också om hur en ISO27001-certifiering kan vara ryggraden i detta arbete. Talare: Helena Sandström, Hi5 (T:1 S:3)

MARKNADSLEDANDE IT-SÄKERHET: EN TEKNIKUPPDATERING
Palo Alto Networks har blivit kända för att alltid vilja göra saker annorlunda och att utmana vedertagna sanningar. Detta har varit ett genomgående tema för utvecklingen av företaget och dess produkter sedan starten 2005. Det är också en av de stora anledningarna till att Palo Alto Networks sedan flera år tillbaka rankas som en marknadsledare inom IT-säkerhet av Gartner Group (Gartners Magic Quadrant). Kom och lyssna på hur Palo Alto Networks lösningar kan underlätta er vardag och säkerställa att skadlig kod hålls utanför era IT-system. Talare: Jan Lundberg, Teknisk Chef i Norden och Östeuropa, Palo Alto Networks (T:3 S:1)

HISTORIEN OM DEN OBEKVÄMA UTSKRIFTEN OCH DEN URBEKVÄMA BUDSKAPSMASKINEN
Med ett verkligt exempel som utgångspunkt berättar vi om arbetsplatsen där lönelistan skickades till fel skrivare och låg till allmänt beskådande innan fadäsen upptäcktes. Det här är också berättelsen om vad som hände sedan. Hur man införde en smart utskriftslösning för att inte hamna i en sådan obekväm situation igen. Om det och flera andra fördelar med Toshiba multifunktionsskrivare som du kanske inte har tänkt på tidigare handlar den ena delen av detta seminarium. I den andra delen visar vi hur din organisation kan ligga steget före genom att presentera och nå ut med information och viktiga budskap med hjälp av Digitala Budskap, eller Digital Signage som det också brukar kallas. Talare: Mikael Andersson, Marketing & Solutions Manager Scandic Region, Printing Solutions Operations (T:2 S:1)

PROJEKT FJÄRDEPORTEN: DU SÄTTER REGLERNA. HEMMET SKÖTER RESTEN
Inom bredband till hemmet har det länge pratats om Triple Play, dvs Internet, tv och telefoni som levereras via tre separata portar i en stadsnätsuppkopplad fiberkonverter placerad i hemmet. Fjärdeporten är namnet på Umeå Energis spännande utvecklingsprojekt för nästa generations smarta-hem-tjänster. Tjänster som kommer att levereras via den fjärde porten i fiberkonvertern. I projektet ingår bland annat att skapa ett fysiskt utvecklingslabb och en visningsyta för att demonstrera hur ett digitalt hem fungerar och även ge möjlighet för leverantörer att visa upp de tjänster som kan levereras i den öppna plattformen. Välkommen till detta seminarium där vi demonstrerar plattformen och visar exempelfilmer på vad man kan åstadkomma i hemmet med den nya tekniken, tillsammans med en beskrivning av projektet och kommande tjänster. Talare: David Lindström, affärschef, Umeå Energi Bredband (T:2 S:2)

Inspirationsseminarium (kl. 15.46-16.46)

Carolina KlüftSom inspirationstalare på H.O.U.S.E. 2017 kan vi stolt presentera Carolina Klüft! Hon berättar fängslande om hur man når sina mål, om hur man finner glädje under press och om hur man ska förhålla sig till problem för att lyckas. Föreläsningen är kryddad med konkreta exempel och historier från Carolinas händelserika liv. Läs gärna mer om Carolina Klüfts föreläsning.

Mer information